13.3.2011

The Gorgeous Blogger


Blogiurani alkutaipaleilta saakka seuraamani Kaitsu muisti minua tunnustuksella. Lämmin kiitos, olen otettu!

Aioin sanoa, että tähän merkkiin liittyvät kysymykset ovat onneksi aika helppoja, mutta perun aikeeni - tässähän joutuu (tai pääsee) miettimään bloggaamisen perimmäisiä kysymyksiä! :-)

1. Milloin aloitit blogisi?

Jestas, se oli lokakuussa 2005. Yllättävänkin pitkään on into pysynyt. Minulla on kyllä taipumusta ruveta tämänkaltaisiin projekteihin vain "tositarkoituksella" - mikä ei muuten tarkoita, että kirjoittaisin blogia hampaat irvessä. Olen tietoisesti myös päättänyt lopettaa tai pitää taukoa sitten kun siltä tuntuu (eikä vielä tunnu!). Blogista ei saa ottaa stressiä.

2. Mistä kirjoitat blogissasi ja mitä kaikkea se käsittelee?

Olen salaa hieman ylpeä blogille keksimästäni alaotsikosta "Asiaa laajalla biodiversiteetillä", koska mielestäni se kuvaa yhä vieläkin hyvin blogin sisältöä. Ensinnäkin kirjoitan asia-aiheista, en juuri koskaan omasta persoonastani, mielipiteitä lukuunottamatta. Toiseksi, aiheet ovat enimmäkseen luontoon, ympäristöön ja biologiaan liittyviä, mutta teeman sisällä aiheiden kirjo on laaja. Välillä toki joukossa on jotain ihan muutakin sekalaista, kuten kokemuksia matkoilta. Yleisesti ottaen kirjoitan esseemäisesti itseäni kiinnostavista, pohdituttaneista ja/tai ajankohtaisista aiheista.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

En tiedä, voiko kirjoittaja itse koskaan vastata tähän kovin hyvin. Jokainen blogi on erityinen, koska se toimii kirjoittajansa ajatuksenjuoksun kanavoijana. Toivoisin, että tämä blogi antaisi tietoa ja inspiraatiota käsitellyistä aiheista kiinnostuneille ja herättäisi lukijassa ajatuksia. Ainakin minut se laittaa pohtimaan asioita :-)

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Viime kädessä kaverin kannustava esimerkki, mutta perimmäisin syy lienee se, että asioita tulee pohdittua joka tapauksessa, ja kirjoittaminen on minulle sopiva tapa jäsentää ajatuksia. Blogi tarjoaa tähän loistavan alustan: se on helppo perustaa, ja tuntuu paljon järkevämmältä kirjoittaa edes potentiaalisille lukijoille kuin pöytälaatikkoon. Parhaassa tapauksessa saa hyviä kommentteja, jotka vievät omassa pienessä päässä pyörineitä ajatuksia eteenpäin.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Blogi ei ole täydellinen, mutta pidän siitä sellaisena kuin se on, muuten en varmaan edes viitsisi jatkaa kirjoittamista.  En myöskään halua vaatia itseltäni (tai muiltakaan bloggaajilta) liikaa. Minusta bloggaamisen tärkeimpiä ideoita on, että jokainen blogi saa olla omanlaisensa - myös omani. Sen sijaan blogin kirjoittajassa haluaisin muuttaa, tai oikeammin kehittää ilmaisutaitoa selkeämmäksi, tiiviimmäksi ja oivaltavammaksi. Ja sitähän varten juuri kannattaakin jatkaa bloggaamista :-)


Annan tunnustuksen eteenpäin Soma-tytön luontoblogille, joka tämän blogin lailla päivittyy harvoin, mutta on jatkanut jo useita vuosia. Haluan lämpimästi kannustaa bloginpitäjää sihteereineen, sillä kirjoitukset ja kuvat ovat hienoja, ja on hurjan ilahduttavaa lukea niin aidosta ja läheisestä suhteesta luontoon!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen aina myös pitänyt tuosta "Asiaa laajalla biodiversiteetillä" , se on niin OSUVA!
Hei, tule blogini lintuarvontaan mukaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos osallistumisesta! Kutsuin sinut koska tämä on jotain erikoista lintujen ystäville...kannattaa osallistua :-)