27.11.2006

Ajankohtaista

Kun aloitin tämän blogin pitämisen, minulla oli visio. Ajattelin, että voisin tätä kautta tuoda keskusteluun ja kommentoida erilaisia itseäni kiinnostavia ilmiöitä ja ajankohtaisia asioita. Nyt huomaan, että se on helpommin sanottu kuin tehty. Olen joko pahasti myöhässä tai sitten minulla ei ole mitään selvää sanottavaa aiheesta. Usein luen muista blogeista kiinnostavia uutisia, mutta niissä on yleensä jo sanottu kaikki tarpeellinen, eikä minulla ole mitään lisättävää. Tai sitten tiedän, että jokin asia on ajankohtainen, mutta en jaksa tai ehdi seurata sitä riittävästi, jotta osaisin kirjoittaa siitä.

Pienenä ryhdistäytymisliikkeenä tässä muutama ajankohtainen ja minua kiinnostava asia lyhyinä mainintoina ja linkityksinä.

Älä osta mitään -päivä tuli ja meni. Taas yritimme jakaa tietoutta, joka ei juuri kansaa kiinnostanut. Toista kertaa järjestetty Mainoskupla-vastamainoskilpailu sai kuitenkin suuren suosion ja hienot kilpailutyöt ovat nähtävillä nettisivulla. Kannattaa kurkata myös aineettomien joululahjojen listaa ja miettiä, voisitko itsekin keksiä lahjaksi muuta kuin tavaraa.

Nairobin ilmastokokouskin tuli ja meni. Paljon porua, vähän villoja.

Susikeskustelu on kuumentanut tunteita. Esimerkiksi QdesQ ja Stellarian luontosivu ovat kirjoittaneet hyvin, käykää lukemassa sieltä. Aiheina paitsi Kainuun susilauman kyseenalainen tappolupa, myös äskeinen suden piikkiin laitettu kultaisennoutajan purema. Kaatoluvasta tiedotti myös Luonto-Liitto.

Entä minne katosi talvi? Lumet ovat sulaneet Rovaniemen korkeudelta asti (lumitilanne Ilmatieteen laitoksen sivuilla). Talviurheilukisoja on siirretty ja peruutettu pitkin Eurooppaa lumenpuutteen vuoksi. Onko tämä ilmaston lämpenemistä vai normaalia vaihtelua?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastonmuutoksen aiheuttamien säänmuutosten myötä hiihtokeskusten tulot ovat vaarassa. Yhdysvalloissa muutamat laskettelukeskukset ovatkin liittyneet Chicago Climate Exchange -ohjelmaan (www.chicagoclimatex.com/news/press/
release_20050215_Aspen.html)
ja ryhtyneet edes hiukan vihertämään toimiaan. Hyvä kun bisnespuolikin vähitellen huomaa, että oman toimintaympäristön tuhoaminen ei ole taloudellisesti kannattaavaa toimintaa.

Metsänpoika

Anonyymi kirjoitti...

Annoin pikkujoululahjaksi ystävilleni pari osoitetta joista voi hankkia aineettoman joululahjan:
http://www.kua.fi/toisenlainenlahja/
http://www.lahjaksilehma.fi/

Laskettelukeskusten lumettomuus aiheuttaa kyllä sen ikävän asian että keinolunta tehdään enemmän. Onko Suomessa laskettelupaikkaa jolla olisi selkeä ympäristö-ohjelma ? Arvostaako suomalainen laskija sitä jos lasketteluolosuhteet siten huononevat ?

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan jokaisella blogailijalla on joskus tunne ettei ole mitään aihetta mistä kirjoittaa, tai sitten ei vaan tiedä mitä asiasta voisi sanoa. Tuon takia ei kannata yöuniaan menettää vaan kirjoitella silloin kun inspiraatio iskee. Ainakin itselleni kuvailemasi ajatukset ovat todella tuttuja.

Taviokuurna kirjoitti...

Kiitos linkeistä Metsänpojalle ja km:lle. Lehmäostoksille mars!

Suomalaisten laskettelukeskusten ympäristövastuullisuudesta en tiedä. En ole tainnut koskaan edes käydä sellaisessa :) Tietääkö joku muu?

Zacharias, kiitos vertaistuesta :) Tsemppiä sinnekin!

P.S. Jos joku ei vielä huomannut, marraskuun loppu oli ihan oikeasti poikkeuksellisen lauha. Tässä uutislinkki:
http://www.fmi.fi/etusivu/1164960415.html

Taviokuurna kirjoitti...

Löysin juuri toisenkin uutislinkin:
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Leuto+alkutalvi+viivytt%C3%A4%C3%A4+hiihtokautta+Euroopassa/1135223438503
Kuulemma muuallakin "talven alku on monin paikoin ollut lämpimin vuosikymmeniin". Ja "valkoisen lumipeitteen sijasta Alppien rinteillä onkin tänä vuonna voitu ihastella kukkasia."

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin tuttuja ovat nuo ajatukset täälläkin. Välillä tuntuu hyvinkin turhauttavalta blogin suhteen.
Ryhdistäydyin kuitenkin vielä ja aloin päivittämään blogiani tiuhassa tahdissa. Saa sitten nähdä kiinnostavatko uutiset ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoiset sivut!

Taviokuurna kirjoitti...

Sara, uudistuneet sivusi näyttävät oikein kiinnostavilta.

Stellarialle kiitos kehusta!