2.4.2009

Mielenosoitus saimaannorpan puolesta lauantaina 4.4.

SLL tiedottaa: (korostukset omiani)

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Helsingissä 4.4. mielenosoituksen saimaannorpan puolesta. Noin puolet kuuteista hukkuu ensimmäisenä elinvuotenaan kalaverkkoihin. Pahin hukkumiskausi on alkukesällä. Luonnonsuojeluliitto vaatii kalaverkkojen kieltämistä norpan elinalueella 15.4. – 30.6.

Saimaannorppa on Suomen uhanalaisin nisäkäs ja maailman uhanalaisin hylje. Kannan arvioidaan olevan noin 260 yksilöä, joista synnyttäviä naaraita 60 yksilöä. Poikasista kuolee vuosittain noin puolet. Niistä suurin osa ihmisten vapaa-ajan kalanpyydyksiin. Suurimmassa vaarassa kuutit ovat kevätkesällä. Ilmastonmuutos vaikeuttaa äärimmäisen uhanalaisen saimaannorpan selviämistä, mutta suurin syy kannan vähenemiseen on vapaa-ajan kalastajien kalaverkot.

Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii saimaannorppien esiintymisalueille ehdotonta verkkokalastuskieltoa ajalle 15.4.–30.6. Näiden 77 päivän aikana saisi edelleen kalastaa muilla pyydyksillä kuten katiskoilla.

Mielenosoituskulkue lähtee liikkeelle Kampin Narinkkatorilta klo 14.00 ja saapuu klo 15.00 Senaatintorille. Siellä kuullaan puheenvuoroja ja välitetään terveiset kalastusasioista päättävälle maa- ja metsätalousministeriölle.

Saimaannorpan puolesta ei ole aiemmin järjestetty mielenosoitusta. Kaikki saimaannorpan pelastamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Mukaan voi ottaa halutessaan kukkia verkkoihin kuolleiden kuuttien muistoksi.

Luonnonsuojeluliitto on avannut uudet verkkosivunsa saimaannorpasta. Sivujen osoite on: www.sll.fi/saimaannorppa


Nähdään lauantaina!

1 kommentti:

Hemi kirjoitti...

Voisi olla hauska jos ei olisi niin lähellä totuutta. :/

http://lehti.samizdat.info/2009/04/02/3160/