22.12.2007

Ja me toivotam'...


... onnellista ja hyvää joulua!

6 kommenttia:

kiiruna kirjoitti...

Rauhallista joulua :) Kerrothan jossain vaiheessa, mikä tuo on tuossa ylhäällä oikealla, noissa kuvissa?

Taviokuurna kirjoitti...

Kertoisin, jos tietäisin :-)

Molemmat kukkakuvat ovat taannoiselta Kanarian-reissulta (jonka kasvihuonekaasupäästöjä saa kyllä paheksua - kyseessä oli tosin sentään kurssimatka), Gran Canarian Arucasin kaupungin lähellä sijaitsevasta "Markiisin puutarhasta", joka sivumennen sanoen on upea paikka. Ylempi kukka jäi minulta kurssilaisenakin tunnistamatta :-) Alempihan esittää kaikille tuttua joulutähteä.

http://www.jardindelamarquesa.com/eng/index_eng.htm

kiiruna kirjoitti...

No mutta tämähän on loistava syy lähteä itse katsomaan :) Sanovat, että Gran Canaria on hyvä paikka patikoitsijalle, ja mieltäylentävää kasvikuntaakin löytyy.

Kiitos linkistä!

Taviokuurna kirjoitti...

Kanarian kasvikunta on hyvin mielenkiintoinen, mutta kannattaa valita tarkkaan retken ajankohta. Kanarian saarillahan on luonnostaan enimmäkseen melko kuivaa, ja lähes kaikkien kaupunkien ympäristöt ovat kuivaa puoliaavikkoa (koska useimmat kaupungit sijaitsevat kuivilla alarinteillä). Kuulemma toukokuu on paras aika nähdä kukkivia kasveja, mutta olisikohan saarilla silloin vähän turhankin lämmintä, vai mikä lie syynä ettei sinne silloin juurikaan matkoja järjestetä... :-) Kyllä me joulukuussakin paljon kasveja näimme, vaikka nuo puutarhat (mukaanlukien koko Gran Canarian etelärannikon turistipyydykset) ovat kastelun varassa. Ja ylhäällä vuorillahan vaihtelu ei ilmeisesti ole niin suurta, siellä kasvaa metsiäkin.

kiiruna kirjoitti...

Muutama vuosi sitten olin siinä naapurisaarella marraskuussa, eikä siellä tietysti kovin paljon kukkinut. Enemmän kuin Suomessa samaan aikaan :) Ja vuorenrinteen kipittäminen ylös & alas antaa tietysti oman vaihtelunsa.

whatsoever kirjoitti...

Uuden blogivuoden avauksena sinulle on jaettu kunniamerkki, you make my day :) Hyvää vuoden jatkoa!