3.9.2007

Haaste!

Tämä ei ole meemi. Tämä on haaste kaikille bloggaajille: 15.10. Blog Action Day, eli blogiteemapäivä. Tänä vuonna teemana on ympäristö.

Bloggaajat ympäri maailman kirjoittavat samasta aiheesta omalla tavallaan ja nostavat sen näin keskusteluun. Teemapäivän sivuilla http://blogactionday.org/ on osa ohjeista myös suomeksi:
Blogiteemapäivä (Blog Action Day)

Vuosittain, 15. lokakuuta, blogaajat ympäri maailmaa yhdistävät voimansa tuodakseen jonkin tärkeän asian kaikkien huulille. Vuonna 2007 teemana on ympäristö. Kaikki osallistujat kirjoittavat ympäristöasioista omalla, omaan blogiinsa sopivalla tyylillään. Tavoitteenamme on saada ihmiset pyrkimään keskustelemalla kohti parempaa tulevaisuutta.

Etsimme joukkoihimme kaikenlaisia blogaajia: kaikista kansallisuuksista, kaikenlaisista taustoista ja kaikista aihepiireistä. Osallistuaksesi seuraa näitä ohjeita:

Julkaise kirjoitus 15. lokakuuta
Julkaise blogissasi sinua kiinnostavaan ja blogisi teemaan sopivaan ympäristöaiheeseen liittyvä kirjoitus.

Esimerkiksi, jos blogisi aihepiirinä on raha, voit julkaista vinkkejä rahan säästämiseen ympäristöystävällisten ideoiden avulla. Vastaavasti politiikka-aiheinen blogi voi pohtia ympäristöasioiden painoarvoa poliittisessa päätöksenteossa.

Osallistuvien kirjoitusten ei tarvitse noudattaa tiettyä agendaa vaan riittää, että ne liittyvät asetettuun laajempaan asiakokonaisuuden kirjoittajalle ja tämän lukijakunnalle sopivalla tavalla. Tavoitteenamme ei ole edistää tiettyä näkökulmaa, vaan saada aikaan keskustelua aihepiiristä.

Kirjoita siis samalla tavalla kuin tavallisesti kirjoitat blogiisi, liitä kirjoituksesi ympäristöasioihin ja julkaise se lokakuun 15. päivänä.

Muita vaikutusmahdollisuuksia
Voit osallistua blogiteemapäivään myös lisäämällä teemapäivän mainosbannerin sivuillesi (http://blogactionday.org/promote) tai lahjoittamalla teemapäivän ansiosi itse valitsemallesi ympäristöjärjestölle.

Rekisteröi blogisi
Pidämme BlogActionDay.org-sivustolla kirjaa tapahtumaan sitoutuneista blogeista, joten olisi hyvä, jos rekisteröisit blogisi osoitteessa http://blogactionday.org/commit
Minusta tämä on hauska idea. Kannustan siis kaikkia osallistumaan teemapäivään, ja levittämään jo nyt sanaa, jotta mukaan saadaan mahdollisimman paljon blogeja! Haasta bloggaajatuttavasi henkilökohtaisesti ja/tai julkaise tämänkaltainen haaste omassa blogissasi. Blogeissakin voi olla joukkovoimaa :-)

7 kommenttia:

kre kirjoitti...

Hei! Osallistun hakemalla napin blogiini. Ehkä myös kirjoitan jotain sitten.

tuija kirjoitti...

Teemapäivän aihe on kiinnostava - otan nyt ainakin napin blogiini ja saatanpa osallistuakin kirjoituksin:)

helanes kirjoitti...

Mietitään

Jabadaba kirjoitti...

Tuon hieman hömppää tähän asian väliin eli käyhän katsomassa vaatetusmeemin ohjeet blogistani.

Yuu-Gaa kirjoitti...

Hieno idea, osallistun ehdottomasti! Kiitos vinkistä.

Serenitas kirjoitti...

Hei, pistäydyin ekaa kertaa blogissasi ja heti löytyi tämä mielenkiintoinen juttu, laitan napin blogiini tai ainakin levitän viestiä + osallistun kirjoituksella

Taviokuurna kirjoitti...

Hienoa että aihe kiinnostaa! Vielä reilu viikko aikaa houkutella uusia kirjoittajia!

Tervetuloa myös uusille vierailijoille, toivottavasti viihdytte :-)