14.9.2013

Yllättävän tarpeelliset

Blogeista löytyy paljon listoja otsikolla "Tarpeellisimmat vauvatavarat". Jos niitä lukee vinkkejä saadakseen, ongelmana on ristiriitaisuus: yhdelle välttämätön tavara on jäänyt toisella turhakkeeksi. Parhaiten esimerkiksi sitterin tai kantorepun tarpeellisuuden näkeekin sitten vasta omassa arjessa. Ehtii sen hankkia silloinkin.

Halusin silti tehdä tämän listan vinkiksi muille. Tässä ovat nimittäin meidän vauvavuoden ja seuraavien kuukausien sellaiset tarpeellisimmat tavarat, joita en etukäteen olisi kuvitellut tarvitsevani!

Listasta ei siis löydy esim. liivinsuojia, tuttinauhaa, harsoja, syöttötuolia tai hybridirattaisiin sopivaa turvakaukaloa isofix-kiinnityksellä, vaan tavaroita, joiden tarpeellisuus on yllättänyt tai joita ei olisi osannut edes kaivata, ellei joku olisi keksintöä esitellyt.

1) Kankainen, kosteussuojattu, konepestävä matkavaipanvaihtoalusta.

Kulkee aina hoitolaukussa mukana. Vaipan voi vaihtaa missä tahansa, levittää vain alustan vaikkapa nurmikolle. (Mahdollinen kakkapylly pestään tällöin kosteuspyyhkeillä.) Mukava laittaa myös esimerkiksi huoltoasemien epämääräisten hoitoalustojen päälle. Kosteussuoja on hyvä sekä alla mahdollisesti olevaa märkyyttä vastaan että vaipanvaihdon aikana sattuvan pissan leviämisen ehkäisyyn.

Käytännössä n. 80 x 80 cm kuviollinen kangaspala, jonka alapuolelle on kanttinauhareunuksen avulla ommeltu kosteussuoja. Kiitokset siskolle, joka tämän meille askarteli!

2) Kankaiset, konepestävät hoitoalustan suojat

Vanhoista t-paidoista leikatut etu- ja takakappaleet, joita pidämme pinossa kotona hoitopöydän luona (ja yhtä yllämainitun vaihtoalustan mukana). Kankainen suoja varsinaisen muovipintaisen hoitoalustan päällä tuntuu luultavasti vauvastakin mukavammalta, se toimii pehmeänä pyyhkeenä pyllypesun jälkeen, ja se pysäyttää kesken vaipanvaihdon sattuvan pissan valumasta lattialle. Kastunut rätti on helppo nakata pyykkikoriin ja vaihtaa uuteen kuivaan.

Tähän tehtävään voisi varmasti käyttää pyyhkeitäkin tms., mutta nämä ohuempina säästävät tilaa, niitä voi olla monta jonossa odottamassa käyttöä, ja vanha t-paitakangas on taatusti mukavan pehmeä ja imukykyinen materiaali. Lisäksi otimme paidoista jääneet hihat käyttöön pieninä hoitotoimissa tarvittavina rätteinä.

3) Himmeä yölamppu

Makuuhuoneen lukulampun kuuppaan vaihdettu pieni, keltainen led-polttimo, joka on koko yön päällä (mutta vie erittäin vähän virtaa). Valo on niin himmeä, että se ei häiritse nukkumista, mutta valaisee sen verran, että yöllä näkee mainiosti imettää, etsiä kadonneen tutin yms. Paljon kätevämpää kuin esimerkiksi pitää eteisen valoa päällä ja makuuhuoneen ovea juuri sopivasti rakosellaan (kokeiltu on).

4) Bodyn jatkopala

Vauvat kasvavat yllättävän nopeasti. Lisäksi kestovaippa on lähes väistämättä paksumpi kuin kertakäyttövaippa. Vaatteen, vaipan ja vauvan mallista riippuen voi siis käydä niin, että vaikka body muuten olisi oikean kokoinen, se ei meinaa yltää haaroista kiinni. Bodyn jatkopala pelastaa! Kannattaa pitää esimerkiksi yksi kotona käytössä ja toinen hoitolaukussa varalla.

Jatkopaloja löytää helposti nettikaupoista, ja tarjolla on useita malleja ja kuoseja. Tosin jos pukee housut päälle, ei jatkopalan värillä ole niin väliä. Meillä on kaksi valkoista.

5) Hedelmäsosetuubit

Tätä tuotetta en ymmärtänyt lainkaan, kun näin sen ensimmäisen kerran. Miksi pakata sose kierrätyskelvottomaan tuubiin, kun lasipurkin voi sentään laittaa keräykseen, ja purkista soseen saa paljon helpommin ulos lusikkaan?

Kun lapsi hiukan kasvoi, valaistuin. Isompi vauva ja pieni lapsi voi imeä soseen suoraan tuubin suusta, ilman että tarvitaan lusikkaa ja suurta syöttämisperformanssia! Riittää, kun tuubista pitää sen verran kiinni, ettei lapsi pursota kaikkea päälleen. Mukavan helppoa ulkona retkellä tai vaikkapa vierailulla paikassa, jossa ei ole syöttötuolia, mutta ennen kaikkea mielettömän nopeaa: kokenut lapsi tyhjentää tuubin alle minuutissa :-)

6) Lasten juomapullo

Retkellä, ostosreissulla tms. pidimme ennen mukana pientä vesipulloa ja nokkamukia, johon vettä aina tarvittaessa kaadettiin tarjolle. Vaikka tilantarve ei olisi ongelma, välillä oli hankala päästä eroon nokkamukiin juomatta jääneestä vedestä (mukiin olisi muuten juomisen jälkeen pitänyt laittaa tiiviste ja toinen korkki, joista ainakin toinen oli luonnollisesti aina hukassa). Reilun vuoden ikäiselle lapselle hankittiinkin oma juomapullo, jossa on tiivis "sporttikorkki". Lapsi oppi juomisen tekniikan nopeasti, joten nyt hoitolaukkuun riittää yksi pullo.

4 kommenttia:

ركن الامثل kirjoitti...

شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة الصفرات للتنظيف بالرياض
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة المثالية للتنظيف بالخبر


ركن الامثل kirjoitti...شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل


ركن الامثل kirjoitti...
خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بحفرالباطن
شركة تنظيف منازل بحفرالباطن

ركن الامثل kirjoitti...شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تنظيف سجاد بالدمام