5.1.2007

Uuden vuoden uudistuksia

Vaihdoin Bloggerin uuteen versioon. Toistaiseksi näyttää hyvältä, seinät eivät ole kaatuneet ja kaikki näyttää toimivan. Pitkään saivat kyllä houkutella, mutta rohkaistuin kun lupasivat, että blogi ei muutu miksikään (ja kun uhkasivat, että vanha versio ennen pitkää lakkaa toimimasta). Näkyvin uutuus ovat varmaan nuo kirjoituksia luokittelevat labelit, ehkä opin käyttämään niitäkin :)

Uuden vuoden ja uuden kameran kunniaksi päätin myös kokeilla blogin kuvittamista. Tämän hetken näkyvin ja puhutuin ympäristöasia, lämmin talvi, näkyy Taviokuurnankin kotimetsässä selvästi. Talvi taisi tulla ja mennä silloin marraskuussa, nyt on luvassa pelkkää lauhaa. Joillekin eliöille lumettomuus on varmasti helpotus - ruokaa on helppo löytää eikä pakkanen pure. Mutta on niitäkin, jotka tarvitsisivat kunnon lumipeitteen pärjätäkseen, esimerkiksi pikkujyrsijät jäävät helpommin petolintujen saaliiksi ilman lumen antamaa näkösuojaa. Oma lukunsa ovat jotkut kasvit, joiden almanakka on mennyt aivan sekaisin: ruoho ja pientareet viheriöivät, puiden silmut alkavat turvota (puhjenneita en ole onneksi vielä nähnyt) ja kukkimaan ovat erehtyneet ainakin voikukka ja näsiä. Pajunkissoja on ollut jo pitkään näkyvissä.

Kun sää tuntuu epätavalliselta, olemme tottuneet siihen, että Ilmatieteen laitos rauhoittavasti kertoo ääri-ilmiön mahtuvan normaaliin vaihteluväliin. Tällä kertaa on toisin, päättynyt joulukuu oli ihan virallisesti ennätyslämmin.

Pitäisikö alkaa tekemään jotain?

Ei kommentteja: