28.1.2007

Tapahtuu viikonloppuina

Tänään ehtii vielä osallistua Birdlifen tämän viikonlopun Pihabongaukseen.
Pihabongaus -tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla (myös ikkunasta katselu on sallittua), puistossa tai muulla vastaavalla paikalla joko lauantaina 27. tai sunnuntaina 28. tammikuuta. Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Osallistumismaksua ei ole eikä ilmoittautumista tarvita.

Pihabongaukseen osallistuminen on helppoa:
* Tunnista tunnin aikana havaitsemasi lintulajit.
* Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan).
* Ilmoita havaitsemasi lajit ja laskemasi maksimimäärät BirdLife Suomelle viimeistään 31.1.

Sähköposti toi myös ilmoituksen kivan tuntuisesta tapahtumasta ensi viikonloppuna. Pitäisi vain keksiä hyvä kysymys raadille esitettäväksi!

Koko perheen LUONTOPÄIVÄ Heurekassa 4.2. klo 12-17.30

Miten kasvit selviävät talvesta? Miten hurjalta vesiskorpioni näyttää mikroskoopissa? Entä millaisia eläinten jälkiä löytyy Heurekan lähimaastosta?

Luontopäivässä su 4.2. kello 12-17.30 voi tutustua lähiluontoon monella eri tavalla. Biologian asiantuntijoiden raati vastaa luontoaiheisiin kysymyksiin klo 14-16. Kysymyksiä voi lähettää jo etukäteen, katso ohjeet Vantaan Luonnonystävien nettisivuilta http://www.valu.fi/tapahtumat/luontopaiva.html

Kaiken ikäiset voivat osallistua erilaisiin lasten ja nuorten työpajoihin. Perheen pienimmät voivat askarrella itselleen pupunkorvat, istuttaa pienen kukkapurkin tai kuunnella luontosatuja, isommille on susidraamaa, ulkoretkiä ja jännittäviä biologisia kokeita.

Koko perheen tapahtuma on maksuton ja järjestetään Vantaan Luonnonystävien ja Heurekan yhteistyönä. Heurekan muut näyttelyt ovat tapahtuman aikana avoinna normaalilla pääsymaksulla.


Taidan tästä lähteä ulos, aurinko paistaa! Jos vaikka niitä pihalintuja näkyisi.

Ei kommentteja: