25.2.2008

Polttava kysymys

Tee päivän ekoteko ja pyydä kansanedustajaasi tukemaan sitovaa ilmastolakia! Kuten Polttava kysymys -kampanjan nettisivuilla kerrotaan:


Leikkaamalla ripeästi ilmastoa lämmittäviä päästöjä on mahdollista pysäyttää lämpötilan nousu alle kahteen asteeseen ja estää ilmastonmuutoksen vakavimpia uhkakuvia toteutumasta.

Tavoite saavutetaan 5 % vuosittaisilla päästövähennyksillä. Lain avulla taataan se, etteivät hallitukset siirrä vastuuta päästövähennyksistä hamaan tulevaisuuteen, vaan tekevät vuosittaisen suunnitelman jonka pohjalta päästöjä vähennetään hallitusti ja realistisesti.

Täsmälleen sama päästövähennyslakikampanja on käynnissä tai käynnistymässä yhteensä 17 Euroopan maassa.

Iso-Britanniassa päästövähennyslaki etenee jo lainsäädäntöelimissä. Kansa vaatii päättäjiltä tekoja eikä pelkkiä kauniita puheita! Jos sinä kuulut tähän joukkoon, osoita se nyt. Levitä viestiä myös ystävillesi (tämä onnistuu helposti valmiilla lomakkeella, joka avautuu oman postikortin lähettämisen jälkeen).

Polttava kysymys on useiden järjestöjen suurkampanja. Mukana ovat mm. Maan ystävät, Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto sekä Kepa.

___
Edit: Hatikassa on jo havaintoja leskenlehdestä, sinivuokosta ja näsiästä! (Ks. sivupalkin luontohavaintoikkuna ja Hatikan etusivu.) Onhan se mukavaa, että kevät tulee, mutta olisin kyllä ihan mielelläni ottanut yhden talven ennen sitä...

Ei kommentteja: