13.7.2006

Osta elämä

Tervetuloa kotiin Emilia-vauva!

Emilia-vauva tuntuu oikealta, koska se on valmistettu luonnonmukaisesti. Luonnollisuutta lisäävät myös täydelliset yksityiskohdat kuten ihopoimut, haituvaiset hiukset ja kauniit ripset.

Koko
Emilia-vauva on 56 cm pitkä. Aivan kuten vauvan pitääkin!

Hinta
149,85 euroa jaettuna kolmeen osamaksuerään á 49,95 euroa. (Toimituskulut eivät sisälly hintaan.)

Toimitus
Postiennakolla yhdessä ensimmäisen osamaksuerän kanssa. Kaksi seuraavaa erää maksetaan erillisellä laskulla.

Vuoden palautusoikeus
Palautusaika lasketaan laskun päivämäärästä. Tuote palautettava alkuperäisessä kunnossa.

Lisätarvikkeita
Saat lisäksi ihanan pehmeän huovan ja soman neulotun kaksiosaisen potkupuvun sekä nimikoidun rannekkeen -veloituksetta!

Tilaa jo tänään!
***

Tätä tekstiä on muokattu, mutta ei kovinkaan paljon. Alkuperäinen on julkaistu mainoksena laajalevikkisessä aikakauslehdessä. Alkuperäisessä muodossaan teksti mainosti nukkea, joka "sekä näyttää että tuntuu oikealta vauvalta". Olenko ainoa, joka on hieman järkyttynyt?

En kykene keksimään, kenelle mainos on suunnattu. Ei ainakaan lapsille, sillä ilmoituksen kuvassa aikuinen nainen pitelee "vauvaa". Aikuisilla kyllä saattaisi olla varaa maksaa 150 euroa luksus-mallisesta lelusta, mutta kuka aikuinen haluaisi ostaa elävältä vauvalta tuntuvan nuken??

Toivottavasti emme koskaan tule elämään sellaisessa yhteiskunnassa, jossa ylläoleva mukailtu "mainos" julkaistaisiin. Oikeita vauvoja ei (toistaiseksi?) voi ostaa postimyynnistä, mutta ilmeisesti tekotodellisuus vetoaa kuluttajiin. Onhan jo tekonurmea, muovisia joulukuusia, sähkötakkoja (tulen kuva heiluu näytössä ja ääninauha soittaa rätinää) ja virtuaalilemmikeitä. Kehittyneimmät virtuaalilemmikit jopa "kuolevat", jos ne jättää hoitamatta, mutta tilalle saa aina uuden.

Milloinkohan joku keksisi myydä sellaista vauva-nukkea, joka paitsi tuntuu oikealta, myös kakkaa, puklaa, huutaa, hymyilee, kiintyy hoitajaansa, oppii uusia asioita, leikkii ja kasvaa aikanaan isoksi? Ai niin, sehän on jo keksitty - sitä kutsutaan lapseksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko tämä noille 'kidulteille'? siis aikuisille jotka haluavat olla vielä lapsia ja leikkivät mm. Barbi-nukeilla ? ilmiö on minusta sekä outo että pelottava. Miksi aikuisuus hirvittää ? Minkälainen aikuisen ikäinen ihminen haluaa leikkiä tosissaan nukeilla ? Kertokoon joka tietää.