30.7.2009

Koivuaakkoset

Lapissa kun oltiin, päätin käyttää tilaisuuden hyväksi ja tehdä yhden tuntureille sijoittuvan Pihka-tehtävän. Vierailun lyhyen keston vuoksi valitsin tunturikoivikko-tehtävän, jota saattoi edistää muun retkeilyn ohessa. Viiden asteen lämpötila ja kylmä pohjoistuuli tosin jäädytti mielikuvituksen varsin tehokkaasti, joten fantasiahahmojen sijaan keskityin poimimaan kameralla tutumpia muotoja:


Kuvat eivät vaatine selityksiä?

----------------------------------
Pihka-suoritukset 30.7.2009

Tehtävä: Tunturikoivikon salaisuudet - valmis

Tehtävä: Valohoukutin - edelleen kesken

Tähtiä saatu yhteensä: 12/20.
----------------------------------

4 kommenttia:

Susanna Andersson kirjoitti...

Aivan loistavia otoksia!

S. kirjoitti...

Hienoja, vau! Muistan joskus nahneeni kuvan 'perhosaakkosista', joku luontokuvaaja oli vuosia kuvannut perhosia ympari maailmaa ja loysi kaikki englanninkieliset aakkoset perhosten siivilta.
Ihmeellinen luonto! Ja kaikki minka ihminen on olevinaan keksinyt loytyy jo jossain muodossa luonnosta. Se on tosi janna juttu - pystytaan keksimaan muotoja ym jotka ovat jo jossain olemassa. Vain ne ratkaisut toimivat lentamiseen, sukeltamiseen ym ym. Esimerkki blogissani viimeisessa postauksessa siita mista otettiin malli vuoristokiipeilykenkien pohjiin.

Taviokuurna kirjoitti...

Kiitos kummallekin.

Olen nähnyt mainituista perhoskuvista kootun julisteen, se on upea.

Ihminen on aina ottanut mallia luonnosta halutessaan saavuttaa jotain uutta. Heurekassa oli taannoin aiheesta ihan kokonainen näyttelykin. Mutta ehkei sentään kirjaimia sellaisenaan ole kopioitu. Tosin jossain vanhassa kirjassa esitettiin, että S-kirjaimen muoto tulee sihisevästä käärmeestä. Muut esimerkit olivatkin sitten vähemmän selviä, muistan että A olisi alunperin ollut häränpää. Nauta ei kuitenkaan taida sanoa aaa? :-)

tia kirjoitti...

On taas luonnossa ollut kivoja kohteita.