21.12.2008

Paketoijan ekoniksit

*Avaa lahjapaperit aattona varoen ja käytä edellisen vuoden ihanat paperit uusien lahjojen paketointiin. (Saman voi tehdä myös nauhoille, ne ovat aika kestävää tavaraa!)

*Edellisen helpottamiseksi lahjapaperiin ei kannata kirjoittaa, eikä liimata siihen nimilappuja, vaan mukavampaa on käyttää irtopakettikortteja.

*Pakettikortteja on helppo askarrella esimerkiksi vanhojen joulukalentereiden taustapahveista (joissa on valmiita pieniä joulukuvia), vanhoista joulukorteista, tai oikeastaan mistä vain.

*Hieno lahjakääre syntyy myös esimerkiksi sanomalehden sarjakuvasivusta tai muusta vanhasta paperimateriaalista. Näitä kääreitä raaskii myös repiä, niitä ei ole pakko säästää ensi jouluun :-)

*Tavalliset lahjapaperit eivät kelpaa paperinkeräykseen, joten lajittele ne energia- tai sekajätteeseen.

Tuleeko jollekin mieleen vielä jotain?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Anna aineettomia lahjoja !

Taviokuurna kirjoitti...

Jep, aineettomista lahjoistahan on ollutkin puhetta täällä aina silloin tällöin. Joskus tulee kuitenkin paketoitavaa, esimerkiksi kirjoja.

Mutta näinhän se on: ensin yritetään minimoida tavaran tarve, sitten vasta pyritään pakkaamaan tavara mahdollisimman ekotehokkaasti.

Matti kirjoitti...

Jos aineeton tarkoittaa, että yhtään materiaalia ja yhtään energiaa ei ole kulutettu tuotteen luomiseen, niin aineettomia hyödykkeitä ei ole olemassa.

Maapallo on omituinen negentropian saareke tyhjässä avaruudessa, jonka pinnalla tapahtuu itsereflektiota. Mielestäni tärkein ja ainoa absoluuttinen moraaliohje kuuluu: pitäkää tämä planeetta elinkelpoisena. Elämän monimuotoisuus on suurin itseisarvo.

Kaikki politiikka seuraa tästä. Valitettavasti esimerkiksi Suomen vihreä puolue ei seuraa tätä lainkaan. Vihreä puolue on poliittisten broilereiden kansoittama uranluontimekanismi. So sad.

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Tee kankaasta lahjapussit ja käytä niitä uudelleen, uudelleen ja uudelleen. Äskettäisen Hesarin ostoskassivertailun perusteella materiaaliksi kannattaa valita tekokuitu.

Itse käärin viime jouluna kirjan Hemtexin joulun loppuunmyynnistä ostettuun keittiöpyyhkeeseen parin hakaneulan avulla. Tuli nätti ja käytännöllinen eikä yhtään jätettä.

Taviokuurna kirjoitti...

Mainio vinkki, Kaisa!